Companii

Frank Hajdinjak, fost director general al E.ON România, a fost numit administrator la Chimcomplex Borzeşti, cu mandat de 1 an. Cristian Valentin Colţeanu, fost secretar de stat în Ministerul de Externe şi şef la General Electric până în 2018, a fost revocat

Frank Hajdinjak, fost director general al E.ON România,...

Autor: Roxana Rosu

19.08.2021, 11:59 396

Chimcomplex Borzesti, care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, a anunţat revocarea din funcţie a doi administratori şi numirea altor doi, respectiv Mihai Dan Todor şi Frank Hajdinjak, fost director general al E.ON România, cu mandate de 1 an.

Decizia a fost aprobată în adunarea generală a acţionarilor din 30 iulie.

Cei doi administratori revocaţi sunt Cristian Valentin Colţeanu şi Dumitru Florian Staicu.

 Cristian Valentin Colţeanu a fost secretar de stat în Ministerul de Externe, în guvernul Năstase, ambasador al României în Italia şi a condus pentru 10 ani, din 2007 în 2018 divizia General Electric pentru Ro­mânia, Bulgaria şi Republica Mol­do­va.

Dumitru Florian Staicu este senator.

Frank Hajdinjak a condus timp de 10 ani, până în 2019, furnizorul de energie electrică şi gaze naturale E.ON România. El a venit în România în 2004.

Chimcomplex Borzesti, companie controlată de Ştefan Vuza, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde lei (233 mil.euro), dublu faţă de nivelul din perioada similară de anul trecut, şi un profit net de 282 milioane lei (57 mil.euro), de la pierderi de 27 milioane lei în S1 2020.

Acţiunile companiei au explodat la bursă în ultimul an, cu o creştere de 375% de la începutul lui 2021, pe fondul unor rulaje de 9.1 milioane lei. Compania are în prezent o capitalizare de 2,7 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO