Companii

Franciza in turism: 40% crestere pentru Aerotravel Lufthansa City Center

31.05.2005, 19:09 113

Agentia de turism Aerotravel, detinatoarea francizei pe piata romaneasca pentru reteaua Lufthanasa City Center International, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, in crestere cu aproape 40% fata de anul precedent cand a realizat 11,5 milioane de euro (13 mil. $).

"Cresterea vanzarilor s-a datorat si extinderii numarului de agentii, dupa deschiderea celei din Sibiu catre sfarsitul anului 2003. Pentru acest an, ne-am propus o crestere cu 20% a cifrei de afaceri", a spus Claudia Stan, director de marketing Aerotravel. Compania Aerotravel are 6 agentii, dintre care doua in Bucuresti si cate una in Timisoara, Cluj, Oradea si Sibiu. Circa 20% din cifra de afaceri a companiei pe anul 2004 a fost reprezentata de turismul de agrement.

"Ne gandim sa ne extindem si in Brasov, Moldova sau Constanta, dar deocamdata nu am luat o decizie in acest sens", a spus Stan. In anul 2000, Aerotravel a cumparat franciza Lufthansa City Center International, un lant de agentii de turism al companiei aeriene Lufthansa.

"Fiind membri in aceasta retea, beneficiem de intreaga infrastructura turistica de care dipune. Suntem in contact permanent cu cele peste 500 de agentii din 55 de tari ale lumii", a mai spus Stan. Lufthansa City Center este printre putinele francize din domeniul serviciilor turistice prezente pe piata romaneasca. Alte agentii de turism mari de pe piata au doar parteneriate cu mari tour-operatori straini, carora le vand serviciile pe piata.

Cea mai mare parte a veniturilor companiei Aerotravel provine din segmentul de afaceri.

"Avem foarte multi clienti companii pentru care furnizam servicii de management al calatoriilor. Pana acum am promovat in principal acest segment, insa incepand cu acest an am inceput sa promovam si segmentul de turism de agrement", a mai spus reprezentanta companiei. Aerotravel a inceput sa organizeze pentru prima data de anul acesta curse charter catre Grecia si Turcia, atat din Bucuresti, cat si de pe aeroporturile din provincie.

"Avem o cursa charter catre Salonic de pe aeroportul din Baneasa si una din Timisoara, iar din Cluj avem o cursa charter catre Bodrum-Turcia. Acestea vor functiona pe toata perioada verii", a spus Stan. Agentiile de turism din Romania au crescut considerabil anul acesta numarul de curse charter (cu avioane inchiriate) intrucat acestea reduc cu circa 40% costul transportului.

georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO