Companii

Francezii de la Leroy Merlin bifează judeţul Dâmboviţa cu un magazin de 10.000 mp la Târgovişte

Francezii de la Leroy Merlin bifează judeţul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.05.2021, 17:32 241

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin deschide vineri un magazin la Târgovişte.

"Această deschidere este simbolică, în condiţiile actuale de pandemie şi în contextul situaţiei incerte de la nivel global", a spus Frederic Lamy, CEO Leroy Merlin, la conferinţa de presă care a marcat inaugurarea.

Magazinul are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi este primul Leroy Merlin din judeţul Dâmboviţa.

Cel mai recent magazin sub acest nume s-a deschis în august 2020 şi se află pe bu­levardul Theodor Pallady din Bucureşti. Acela are o su­prafaţă de vânzare de 14.000 mp, 30.000 de pro­duse, iar la deschi­de­re avea 115 angajaţi.
În prezent, magazine Leroy Merlin există în afara Capitalei, în Su­cea­va, Ora­dea, Timişoara, Cluj-Na­po­ca, Sibiu, Constanţa, dar şi în alte oraşe.

Numărul de angajaţi ai Leroy Merlin în România a fost anul trecut de 2.258.

Tot în vederea extinderii, la finalul lui 2020, retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin a cumpărat un spaţiu în care a funcţionat un magazin Praktiker în Braşov, în vederea extinderii. Proprietatea a fost cumpărată de la investitorul belgian Mitiska REIM, specializat în dezvoltarea şi administrarea de parcuri de retail, şi este compusă dintr-o clădire de circa 7.500 de metri pătraţi şi un teren de aproximativ două hectare.

În 2020, businessul Leroy Merlin a depăşit 2 miliarde de lei cifră de afaceri, după o creştere de peste 10% faţă de anul precedent. Avansul a fost datorat dezvoltării vânzărilor în mediul online, dar şi faptului că magazinele fizice nu au fost închise decât pentru o scurtă perioadă.
Retailerul de bricolaj originar din Franţa a intrat pe piaţa locală în urmă cu circa nouă ani, prin deschiderea unui magazin pe Şoseaua Chitilei din Bucureşti. Câţiva ani mai târziu, în 2014, Leroy Merlin a preluat reţeaua de 15 magazine BauMax, ca urmare a deciziei austriecilor de a vinde operaţiunile din România. Magazinele au fost trecute sub brandul Leroy Merlin, iar ulterior francezii au mai deschis două unităţi pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO