Companii

Francezii de la Decathlon vor să deschidă 5 magazine în România, în 2019

Francezii de la Decathlon vor să deschidă 5 magazine...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.12.2018, 00:07 1073

Retailerul francez de articole sportive Decathlon încheie anul 2018 cu 23 de magazine des­chi­se pe piaţa locală, iar obiec­tivul pentru anul 2019 este să mai deschidă cinci magazine în Româ­nia, a spus Lăcră­mioa­ra Roşca, director mar­keting în ca­drul De­cathlon România.

„Estimăm 28 de maga­zi­ne deschise pe piaţa lo­ca­lă la sfârşitul anului 2019, ex­tin­derea unora din ma­ga­zi­nele exis­tente şi vom con­tinua dezvoltarea livră­rilor online prin de­ma­rarea unei reţele de ma­gazine/puncte de colec­tare în zonele dens popu­late unde, din cauza tra­ficului lumea ajunge cu mai multă greutate la un magazin Decathlon existent“, a spus Lăcrămioara Roşca.

Grupul francez, care a intrat pe pia­ţa locală în 2009 cu un magazin în cartierul bucureştean Militari, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 760 mil. lei (165 mil. euro). Pe piaţa locală, retai­lerul Decathlon reuneşte peste 1.300 de colaboratori.

Piaţa totală a echipamentelor spor­tive, estimată de ZF şi companiile de pro­fil la 2,5-2,7 mld. lei, este împărţită de jucătorii specializaţi precum Hervis, Intersport şi Decathlon, cu magazinele mobobrand – Adidas, Under Armour, Nike -, cu cele online şi cu lanţurile de hipermarketuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO