Companii

Francezii de la Accor primesc 1,06 mld. euro de la AccorInvest în schimbul participaţiei de 85,6% în compania hotelieră Orbis

Francezii de la Accor primesc 1,06 mld. euro de la...

Autor: Cristina Bellu

18.12.2019, 16:15 78

Grupul francez AccorHotels, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, anunţă semnarea unui acord cu AccorInvest referitor la vânzarea pachetului său de 85,6% în cadrul lanţului hotelier polonez Orbis, într-o tranzacţie evaluată la 1,06 mld. euro.

“Vânzarea va fi efectuată prin ofertă pentru toate acţiunile Orbis. AccorInvest a notificat Autoritatea Poloneză de Supraveghere Financiară (KNF) cu privire la cele de mai sus pe 17 decembrie 2019. Accor a planificat finalizarea tranzacţiei până la sfârşitul primului trimestru din 2020”, transmit reprezentanţii Orbis.

Consiliul de Administraţie al Orbis a decis să pună în aşteptare analizele suplimentare privind fezabilitatea programului de a răscumpăra acţiunile companiei până la rezultatele prezentei oferte.

Grupul hotelier polonez Orbis, prezent şi pe piaţa din România, a înregistrat în primul semestru venituri consolidate de 155,3 milioane euro, în creştere cu 4,8%, în timp ce EBITDA s-a ridicat la 51 de milioane euro, în urcare cu 19,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO