Companii

Francesco Curcio, Pinum: Construim o fabrică nouă în zona de nord a Capitalei pentru a dubla producţia. Am reluat exporturile către SUA, iar comenzile din România s-au dublat

Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors & Windows: Acum suntem cu exporturile la 15% din producţie, însă acestea pot creşte mult mai mult, cu noua fabrică vom avea exporturi mai mari.

Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors & Windows: Acum suntem cu exporturile la 15% din producţie, însă acestea pot creşte mult mai mult, cu noua fabrică vom avea exporturi mai mari.

Autor: Bogdan Alecu

18.09.2021, 17:05 8982

♦ Cererea pentru uşi şi ferestre a „explodat“ în 2021 pe măsură ce tot mai mulţi dezvoltatori au accelerat proiectele imobiliare ♦ De partea cealaltă, materia primă se scumpeşte în continuare şi este tot mai greu de procurat, iar aceasta ar putea limita creşterea în 2021.

Pandemia a pus presiune pe stocurile de materiale de construcţii, pe măsură ce dezvoltatorii care aveau deja blocuri în construcţie cu apartamente deja rezervate au con­tinuat con­struc-ţia, inclusiv în pan­demie. În acest context, aceştia s-au reorientat către produsele româneşti, având în vedere că Spania şi Italia, principalele pieţe de pe care cei mai mulţi importă, s-au confruntat cu probleme de livrare din cauza pandemiei.

„Este o lipsă de materie primă în piaţă de lemn, de MDF, motiv pentru care au crescut preţurile chiar şi cu 100% faţă de 2020. Noi am cumpărat acum material pentru următoarele 6 luni. Am cumpărat şi pentru a respecta contractele în derulare, încă din martie. Noi ce am semnat atunci, înainte de martie, cu avans plătit, livrăm. Scumpirea materiei se reflectă şi în produs. La tâmplăria de PVC vorbim de o scumpire a produsului final cu 20-25%. La uşile de interior am încercat să reducem creşterea la 10%, dar nu o vom putea ţine în frâu prea mult. Uşile metalice au crescut cu până la 30% inclusiv din Italia sau România deoarece tabla zincată s-a scumpit, de la 500 de euro pe tonă, la 1600 de euro“, a spus Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors & Windows. El explică faptul că o normalizare a situaţiei ar putea avea loc în primul trimestru din 2022 în condiţiile în care o scădere a construcţiilor din perioada de iarnă va mai reduce din cerere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO