Companii

Fostul şef al IKEA România: „Preiau o echipă mobilă de cercetare la nivel de grup. Rămân să lucrez în ţară, dar voi lucra şi în Olanda, Suedia şi alte ţări”

Fostul şef al IKEA România: „Preiau o echipă mobilă...

Autor: Corina Mirea, Mădălina Dediu Panaete

01.10.2015, 18:19 274

Cornel Oprişan, românul care a pus bazele IKEA pe piaţa locală încă din 2005, când retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni a decis să îşi „înfigă steagul” în România, a preluat, de la 1 octombrie, conducerea unui proiect de cercetare dezvoltat la nivel de grup, lăsând în urmă poziţia de retail manager al operaţiunilor de pe plan local, deţinută de el în ultimii opt ani.

„Voi conduce un proiect global iniţiat de Inter IKEA Systems: Multi-channel transformation în divizia Business and Customer Intelligence, Customer Insight Platform. Este un proiect de cercetare, iar echipa va fi mobilă. Prin urmare, voi lucra în România, Olanda, Suedia şi alte ţări”, a spus pentru ZF Cornel Oprişan.

Poziţia deţinută de el a fost preluată de Stefan Vanoverbeke de la începutul lunii septembrie. Vanoverbeke devine astfel noul retail manager pentru IKEA South East Europe, regiune din care fac parte România, Croaţia, Serbia şi Slovenia.

 Anterior acestui rol, Stefan Vanoverbeke a deţinut funcţia de Retail Manager în IKEA Franţa. El are o carieră de peste 15 ani în Compania IKEA. A început ca angajat în depozitul magazinului IKEA Zavantem din Belgia din perioada în care era student, apoi a fost director de magazin în IKEA Italia şi Retail Manager în IKEA Polonia. Stefan Vanoverbeke a absolvit Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, este licenţiat în Inginerie Civilă şi are un master în Sţiinţe Sociale de la aceeaşi universitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO