Companii

Fosta Eforie a incasat 9 mil. euro anul trecut

23.02.2005, 00:00 18

Societatea Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra SA, fosta companie Eforie, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 366 de miliarde de lei (9 mil. euro), fata de 81 de miliarde de lei (2,2 mil. euro) in exercitiul precedent.



Multiplicarea de patru ori a cifrei de afaceri s-a datorat si fuziunii cu alte doua societati turistice, operatiune care a avut loc in luna iunie a anului trecut.



Profitul net raportat de companie s-a ridicat anul trecut la 64 de miliarde de lei (1,6 mil. euro), fata de 2003 cand acesta a fost de 21 de miliarde de lei (560.000 euro).



Principalul actionar al societatii este SIF Transilvania, cu circa 87% din titluri, iar AVAS detine 0,3% din actiuni. Societatea de Investitii Transilvania este unul dintre cei mai importanti investitori in turismul romanesc si a anuntat anul trecut ca urmareste cresterea expunerii pe acest domeniu.



Compania este fosta Eforie SA care si-a schimbat anul trecut denumirea in THR Marea Neagra. Compania THR Marea Neagra este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar ultimul pret de tranzactionare a fost de 6.150 lei pe actiune.



Potrivit raportului publicat de companie, rezultatul din exploatare al THR Marea Neagra s-a ridicat anul trecut la circa 70 de miliarde de lei, in timp ce rezultatul financiar a fost de 19 miliarde de lei, ambii indicatori fiind in crestere fata de valorile anului precedent.



Societatea a finalizat anul trecut fuziunea prin absorbtie cu firmele Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva, la care actionarul majoritar era tot SIF Transilvania.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO