Companii

Forţa de muncă devine mai importantă ca infrastructura. „Vrem să avem mai multe şcoli în sistem dual.“

Gabriel Bratu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual

Gabriel Bratu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual

Autor: Bogdan Alecu

03.09.2019, 00:00 575
Criza forţei de muncă din România determină tot mai mulţi angajatori să se implice direct în formarea viitorilor angajaţi prin investiţia în şcoli în sistem dual, şcoli profesionale unde companiile private investesc direct în pregătirea elevilor şi le asigură un loc de muncă după finalizarea studiilor.

„Sunt firme care investesc dincolo de învăţământul dual. La liceul Astra de la Piteşti investiţiile OMV-Petrom în ateliere de practică se ridică la 300.000 de euro. Sunt interesaţi să aibă forţă de muncă adecvat calificată şi investesc în acest lucru. Forţa de muncă a devenit chiar mai importantă decât infrastructura“, a spus Gabriel Bratu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual, instituţie înfiinţată în 2018.

Inclusiv Automobile Dacia are în plan investiţia într-o şcoală în sistem dual, pentru a pregăti viitorii angajaţi din industria auto locală.

„În Germania, Austria şi chiar Republica Moldova, tot ce înseamnă învăţământ dual este organizat şi gestionat de camerele de industrie. Ei ştiu care va fi necesarul de forţă de muncă. “

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO