Companii

Fornetti arunca 3,5 mil. euro in doua noi facilitati de productie

08.07.2004, 00:00 14

Producatorul din produse de patiserie, Fornetti Romania, raspunde cererii in crestere pentru pateuri printr-o investitie de 3,5 milioane de euro in doua noi unitati de productie amplasate in judetul Timisoara.
"Decizia de extindere a capacitatii de productie a fost luata pentru a se acoperi cererea de pe piata, dar si pentru a putea oferi intreaga gama de sortimente", spun oficialii companiei.
Prima unitate, care va incepe productia in a doua jumatate a lunii iulie, reprezinta o investitie in valoare de un milion de euro, in timp ce pentru cea de a doua s-au alocat fonduri de 2,5 milioane de euro.
Fornetti Romania este prezenta pe piata romaneasca din 2000 (din 2002 a inceput productia) si este detinuta in proportie de 56% de firma maghiara Fornetti KFT. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 10 milioane euro, aproape tripla fata de anul trecut cand a inregistrat 3,7 milioane de euro . Compania a inregistrat anul trecut un profit de 220.000 de euro, dupa ce in anii anteriori au fost consemnate pierderi din cauza investitiilor realizate, de aproximativ 2,5 milioane de euro.
Compania se bazeaza pe extinderea numarului de magazine prin franciza: reteaua cuprinde acum 268 de magazine in toata tara. Compania asigura echipamentele de fabricatie si produsele in stare congelata.
Primele magazine in franciza au aparut in Bucuresti acum trei ani. Magazinele sunt amplasate in locurile cu vad : pasaje, gari, autogari sau intersectii.
Fornetti este prezenta in 16 tari din Europa, avand unitati de productie in sapte dintre acestea.
Pe cresterea cererii pentru produsele de patiserie mancate "pe fuga" a mizat si lantul de gogoserii " La gogoasa infuriata", o companie cu actionari romani care s-a dezvoltat de asemenea in franciza, dar care este sub dimensiunile Fornetti.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO