Companii

Ford începe 2022 fără nicio oprire programată a producţiei din cauza crizei microcipurilor. Anul trecut Ford a produs în România cu 9% mai puţine maşini decât în 2020, volumul fiind redus la circa 163.000 de unităţi

Ford a mizat în 2021 pe Puma şi Kuga, SUV-urile cu cele mai mari vânzări, în timp ce Puma este şi cel mai bine vândut model al constructorului american la nivel european.

Ford a mizat în 2021 pe Puma şi Kuga, SUV-urile cu cele mai mari vânzări, în timp ce Puma este şi cel mai bine vândut model al constructorului american la nivel european.

Autor: Bogdan Alecu

19.01.2022, 13:00 295

Ford România păstrează ritmul mediu de producţie de circa 20.000 de maşini pe lună în ianuarie şi nu mai anunţă opriri de producţie pe fondul crizei componentelor electronice. Criza a afectat puternic producţia uzinei de la Craiova în octombrie când au pierdut 80% din producţie din cauza opririlor programate.

„De la începutul acestui an, la fabrica Ford din Craiova se lucrează în trei schimburi. Criza legată de lipsa de semiconductori nu s-a încheiat şi vom continua să ne ajustăm volumele de producţie în mod corespunzător“, a spus Ana-Maria Timiş, directorul de comunicare al Ford România.

După opririle din octombrie în lunile noiembrie şi decembrie Ford a produs la Craiova aproape 21.000 respectiv 17.400 de maşini, volume în creştere cu 7, respectiv 19% faţă de perioada similară a anului trecut. Din acest motiv, anul trecut Ford a produs în România cu 9% mai puţine maşini decât în 2020, volumul fiind redus la circa 163.000 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO