Companii

Ford se apropie de jumătate din producţia de maşini a României. Ford a ajuns să reprezinte 41% din total producţie autoturisme în România la nivelul primelor 8 luni ale anului, faţă de 28% în perioada similară a anului trecut

Ford se apropie de jumătate din producţia de maşini a...

Autor: Bogdan Alecu

10.09.2020, 13:30 789

Ford a ajuns în perioada de vară la 44% din total producţie de autoturisme în România cu SUV-urile Puma şi EcoSport, pe măsură ce uzina a reluat producţia la un nivel similar de dinainte de starea de urgenţă.

Dacia şi Ford au produs în perioada iulie-august aproape 59.500 de autoturisme, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Aceasta este prima creştere a producţiei de pe piaţa locală de la instituirea stării de urgenţă la jumătatea lunii martie.

Dintre acestea, 33.378 de unităţi au fost produse de Dacia, în scădere uşoară faţă de intervalul similar din 2019 când la Mioveni s-au produs 36.404 de unităţi. Ford a produs în iulie-august 26.118 SUV-uri Puma şi EcoSport, în creştere cu 46% faţă de intervalul similar din 2019. Astfel, americanii au crescut suficient pentru a ţine producţia totală pe plus în ultimele luni de vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO