Companii

Ford anunţă restructurări de personal în Europa. În România: “Nu ne aşteptăm să afecteze uzina din Craiova”

Ford anunţă restructurări de personal în Europa. În...

Autor: Corina Mirea

03.02.2016, 17:14 434

Reprezentanţii constructorului auto Ford din România spun că decizia companiei-mamă de a începe un proces de restructurare în unităţile de producţie pe care le deţine în Europa nu ar trebui să afecteze şi fabrica americanilor din Craiova.

“Nu ne aşteptăm ca aceste programe (de restructurare – n.red) să afecteze uzina noastră din Craiova. Anunţul de astăzi face parte dintr-un plan mai amplu al Ford de a construi o afacere solidă şi profitabilă la nivel european”, au spus reprezentanţii Ford România.

Constructorul auto american Ford a anunţat că are în plan restructurarea a câteva sute de locuri de muncă din Europa şi, implicit, oprirea producţiei mai multor modele realizate în unităţile de fabricaţie europene, în încercarea de a rămâne pe profit. În Europa lucrează în prezent 10.000 de salariaţi pentru Ford, însă Marea Britanie şi Germania sunt targetate în mod special, potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională, unde se precizează că Ford vrea să propună angajaţilor europeni pachete financiare pentru plecarea voluntară din cadrul companiei. Cei din conducerea companiei se aşteaptă ca această propunere să fie acceptată de câteva sute de persoane.

În România, Ford a intrat în anul 2008, când americanii au cumpărat fabrica din Craiova, unde compania produce B-Max şi motoarele EcoBoost şi unde se aşteaptă ca din anul 2017 să fie produs un SUV de clasă mică.

Ford obţine aproximativ 19% din venituri în Europa, iar anul trecut a înregistrat în regiune un profit înainte de taxe de 259 milioane de dolari. În 2012-2014, producătorul auto a pierdut în regiune peste 3 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO