Companii

Foodpanda: Românii sunt tot mai atraşi de mâncarea vegană: comenzile online au crescut de 6 ori în 2019

Foodpanda: Românii sunt tot mai atraşi de mâncarea...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2019, 10:53 149

Vânzările de preparate vegane comandate de români pe platforma foodpanda au crescut de 6 ori în ultimul an şi de 40 de ori faţă de anul 2017, iar pentru anul viitor compania estimează un avans de circa 50% a vânzărilor pe acest segment.

„Observăm o creştere spectaculoasă a comenzilor cu preparate vegane înregistrate pe platformă, mai ales în ultimii doi ani, fapt ce arată că mulţi dintre clienţii noştri încep să acorde o atenţie mai mare stilului alimentar. De asemenea, numărul tot mai mare de restaurante cu specific exclusiv vegan, precum şi diversitatea preparatelor care nu conţin ingrediente de origine animală, de la salate şi burger vegan la deserturi vegane, au contribuit semnificativ la creşterea numărului de comenzi”, declară Andreea Petrişor, Managing Director Delivery Hero România.

În topul oraşelor în care se înregistrează cele mai multe comenzi cu preparate vegane se află Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO