Companii

Fondurile mutuale au fost foarte interesate de oferta Transgaz

Fondurile mutuale au fost foarte interesate de oferta Transgaz

Eugen Voicu, presedintele Certinvest, a subscris atat prin fonduri, cat si in nume propriu

11.12.2007, 20:40 16

Fondurile de investitii s-au inscris pe lista actionarilor Transgaz Medias. Desi au investit sume consistente in actiunile Transgaz, administratorii fondurilor de investitii nu sunt prea optimisti in ceea ce priveste alocarea actiunilor.
"Cand va avea loc alocarea, nu cred ca vom primi actiuni mai mult de 50.000 de euro. E destul de putin, avand in vedere activele fondului STK Emergent", a declarat Nicolae Pascu, presedintele societatii STK Financial care administreaza fondul inchis de investitii STK Emergent, cu active de peste 126 de milioane de lei.
Societatea de administrare Globinvest a participat la oferta publica Transgaz cu cele doua fonduri deschise de investitii, fondul de actiuni Napoca si cel de plasamente diversificate Transilvania.
"Am facut subscrieri de 2,5 milioane de lei la fondul Napoca, si de 3,7 milioane la fondul Transilvania", a spus Ilie Cenan, presedintele societatii Globinvest.
Ambele fonduri de investitii administrate la Target Asset Management au subscris la Transgaz, in cazul fondului de plasamente diversificate Fortuna Classic valoarea subscrierilor trece de un milion de lei. "Cred ca va fi o alocare destul de redusa, avand in vedere volumul mare al suprasubscrierilor", a spus Serban Nacsu, vicepresedintele societatii Target.
Certinvest a participat cu trei fonduri de investitii: cel de obligatiuni Orizont, fondul de plasamente diversificate Capital Plus si fondul de actiuni Intercapital.
Pentru Orizont si Capital Plus s-au facut subscrieri mai mici de 500.000 de lei, in timp ce pentru Intercapital s-au facut subscrieri in transa mare.
Florin Dolea, directorul general al societatii de administrare Pioneer Asset Management, a declarat ca "nu am facut eforturi mari sa dislocam o parte din activele fondurilor pentru a subscrie la Transgaz, pentru ca la alocare vom primi o participatie nesemnificativa". Fondul de actiuni Premio si fondul diversificat Integro administrate de Pioneer au participat cu pana la 10% din active.
Raiffeisen Asset Management (RAM), cel mai mare administrator de fonduri deschise de investitii dupa valoare activelor, a subscris la transa mare, tinand cont de volumul ridicat al activelor fondurilor. RAM a participat cu toate fondurile deschise aflate in administrare, mai putin Raiffeisen Confort.
EFG Mutual Funds Management a subscris 10% din activele fondului diversificat Bancpost Active Balanced, mai exact 7 milioane de lei.
"Suprasubscrierile confirma de fapt ca investitorii straini sunt interesati de piata locala de capital si infirma previziunile pesimiste legate de evolutia pietei in urmatoarele luni", este de parere Nicolae Pascu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO