Companii

Fondurile de investiţii care au preluat complexul hotelier Radisson Blu au adus 42 mil. euro pentru investiţii

Fondurile de investiţii care au preluat complexul...

Autor: Cristina Roşca

01.08.2019, 00:07 1502

Complexul hotelier ce include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, şi Park Inn by Radisson, de patru stele, precum şi aproximativ 7.500 metri pătraţi de spaţii comerciale a fost cumpărat la final de 2017 pentru aproape 170 mil. euro de fondurile de investiţii Revetas şi Cerberus.

Noii proprietari ai hotelului Radisson Blu din Bucureşti au adus 42 mil. euro pentru remodelarea complexului de pe Calea Victoriei din Capitală. Mai exact, compania Nemo Investment Vehicle prin intermediul căreia fondurile de investiţii au cumpărat complexul Radisson a primit o infuzie de capital din Olanda, aceasta fiind cea mai mare majorare de capital din luna iunie, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Banii urmează a fi folosiţi pentru investiţii în complex, conform surselor ZF din piaţă. Noii proprietari operează în sistem de contract de management brandurile Radisson şi Park Inn, acesta fiind modelul de business pe piaţa locală. Acesta funcţionează similar cu un contract de franciză, astfel că fondurile de investiţii sunt cele care realizează investiţiile în acest complex.

Acest complex hotelier include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, şi Park Inn by Radisson, de patru stele, precum şi aproximativ 7.500 metri pătraţi de spaţii comerciale. În total, este vorba de 763 de camere şi 15 săli de conferinţe, conform celor mai recente date ZF. Complexul hotelier Radisson Blu şi Park Inn by Radisson, de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unul dintre cei mai mari jucători din turism, a finalizat anul trecut cu afaceri de 152 mil. lei, în creştere cu circa 3% faţă de nivelul din anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe şi calculele ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO