Companii

Fonduri europene de 10,7 mil. lei pentru reabilitarea a patru centre sociale din judeţul Harghita

Autor: Laurentiu Cotu

12.06.2012, 17:19 113

Harghita derulează un program european în valoare totală de 10,7 mil. lei (2,4 mil. euro), din care 8,2 mil. lei (1,9 mil. euro) reprezintă fondurile nerambursabile, pentru reabilitarea şi modernizarea a patru centre sociale din judeţ. Celor trei contracte aflate deja în implementare, în cadrul cărora se reabilitează trei centre sociale din judeţul Harghita, se adaugă în prezent un nou contract de finanţare nerambursabilă în valoare de circa 1,6 mil. lei (360.000 de euro), fonduri nerambursabile.

Proiectul pentru reabilitarea centrului de plasament din localitatea Gheorgheni, judeţul Harghita, a câştigat finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, Domeniul 3.2, destinat reabilitării şi modernizării infrastructurii sociale, derulat în Regiunea Centru de către ADR Centru.

Din fondurile proiectului, pe parcursul celor 19 luni de implementare, se vor reamenaja şi recompartimenta spaţiile actuale, se vor executa lucrări de izolaţii termice, se va înlocui tâmplăria exterioară şi se va crea o sală de lectură, precum şi două noi ateliere meşteşugăreşti. Centrul va fi dotat cu paturi şi dulapuri noi pentru 35 de copii, se vor achiziţiona materiale didactice, un videoproiector, televizor, mobilier pentru birouri şi sala de lectură, dar şi echipamente pentru dotarea celor două ateliere meşteşugăreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO