Companii

Fondul privat de investiţii AMC Capital IV din Luxemburg preia opt producători de cereale din sudul României

 Fondul privat de investiţii AMC Capital IV din...

Autor: Roxana Rosu

24.09.2021, 11:38 1445

Fondul privat de investiţii AMC Capital IV Scsp din Luxemburg preia companiile Agrinatura, Silosud, Agrifarm Aliprod, Agroservice Piatra, Independenţa G&T Prest, Agrinatura Serv, Agronica şi Agritac, active pe piaţa de producţie de cereale şi oleaginoase din sudul României.

Fondul va prelua cele opt companii prin intermediul societăţii AMC Capital IV Lux Sarl.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal .

AMC Capital IV Scsp este activ din 2017 şi a investit aproape 264 milioane euro în 10 businessuri din Europa Centrală. Fondul a atras investiţii de la 20 de parteneri, inclusiv investitori instituţionali din Asia, Europa şi SUA, potrivit datelor de pe siteul companiei.

Din suma totală investită de AMC IV de la lansare, 10% a fost direcţionată spre ROmânia, 20% în Lituania şi 40% în Polonia. Ungaria, Bulgaria şi Croaţia au avut de asemenea câte 10% din finanţările AMC.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO