Caută doar în titlu
Companii

Fondul de investiţii Morphosis Capital: În 2020 am analizat propuneri de la peste 200 de companii ce căutau investiţii. Antreprenorii români sunt interesaţi să acceseze capital pentru creştere. Fondul de investiţii speră să încheie două tranzacţii noi în 2021. Suma investită per deal variază între 5 şi 10 milioane de euro

Fondul de private equity Morphosis Capital, fondat de o echipă de patru români cu experienţă pe pieţele străine, a analizat 200 de companii antrepreno­ria­le româneşti anul trecut în vederea rea­lizării de noi tranzacţii. În 2020, an mar­cat de pandemia de COVID-19, fon­dul a pariat pe două companii locale, una din domeniul sănătăţii – Medima Health – şi una din domeniul stoma­to­logiei - Clinicile Dentare Dr. Leahu, iar pentru 2021 vizează alte două deal-uri. Morphosis Capital are în potofoliu trei afaceri, DocProcess (IT), Medima Health şi reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, prima investiţie fiind realizată în 2019.

„În 2021, Morphosis are în plan fi­nan­ţarea a două companii din domenii pre­cum servicii medicale, tehnologie, pro­ducţie sau servicii B2B prin inves­tirea unei sume totale cuprinse între 10 şi 20 de milioane de euro. În 2020, echipa Morphosis Capital a analizat propuneri de la peste 200 de companii ce căutau investiţii, aspect ce a con­firmat faptul că antreprenorii români sunt interesaţi să acceseze capital pentru creştere, în special finanţare de tip private equity“, spun reprezentanţii fondului.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.