Companii

Fondul de investiţii Black Sea Fund cumpără 70% din D-Toys, cel mai mare producător local de jucării, cu o fabrică la Sfântu Gheorghe. Arin Ion, fondator al Black Sea Fund: „Au produse bune, au know-how tehnologic foarte bun, dar e o companie unde potenţialul comercial este subexploatat“

D-Toys a încheiat anul 2020 cu afaceri de 17,2 mil. lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent.

D-Toys a încheiat anul 2020 cu afaceri de 17,2 mil. lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent.

Autor: Georgiana Mihalache

09.09.2021, 00:05 311

D-Toys are o fabrică la Sfântu Gheorghe, în Covasna, unde lucrează 90 de oameni.

Fondul de investiţii Black Sea Fund, înfiinţat la sfârşitul anului 2018 de patru români cu experienţă în zona financiară, a anunţat o nouă tranzacţie, cumpărând un pachet de 70% din cadrul companiei D-Toys, cel mai mare producător român de jucării.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Totuşi, din informaţiile oferite anterior de fondatorii Black Sea Fund, investiţia per companie variază între 3 şi 8 milioane de euro.

Achiziţia marchează intrarea fondului de investiţii în piaţa jucăriilor, o industrie care are puţini producători locali şi care se bazează în general pe importuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO