Companii

Fondul finlandez de investiţii KJK Balkan Holding a ieşit din acţionariatul Teraplast Bistriţa, după ce a vândut şi ultimul pachet de acţiuni pe care îl mai deţinea, de circa 1,4%, pentru 9,8 mil.lei

Fondul finlandez de investiţii KJK Balkan Holding a...

Autor: Roxana Rosu

19.11.2020, 11:43 489

Fondul finlandez de investiţii KJK Balkan Holding a ieşit din acţionariatul Teraplast Bistriţa, după ce a vândut pe 17 noiembrie şi ultimul pachet de acţiuni pe care îl mai deţinea, de circa 1,4% din capitalul producătorului român, pentru 9,8 milioane lei.

Fondul vânduse pe 12 noiembrie 150 de milioane de acţiuni TRP, respectiv 8,6% din capital, pentru 57 milioane de lei. Preţul de vânzare a fost la acel moment de 0,38 lei pe acţiune, cu 11% sub cel de tranzacţionare.

În tranzacţia de marţi, preţul de vânzare a fost de 0,392 lei/titlu, cu 3,69% sub preţul de tranzacţionare, fiind vizate 25,14 milioane acţiuni.

”TeraPlast SA aduce la cunoştinţă investitorilor tranzacţiile cu acţiunile emitentului efectuate de către persoanele cu responsabilităţi de conducere şi/sau de către persoanele care au o legătură strânsă cu acestea în data de 17.11.2020”, se arată la bursă. 

Persoana cu responsabilitate de conducere despre care menţionează TRP este Lefter Răzvan Radu, membru al Consiliului de Administraţie al TeraPlast, şi reprezentantul KJK Capital România în calitate de consultant de investiţii.

Potrivit celor mai recente datele de la BVB, acţionarul principal al Teraplast este Dorel Goia, cu 46,8% din acţiuni, urmat de NN Pensii cu 10,9%.

Teraplast are o capitalizare de 705,9 milioane lei, iar acţiunile companiei s-au apreciat cu 86% de la începutul anului, după tranzacţii de 160 milioane lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO