Companii

Fondul de investiţii Mid Europa Partners, acţionarul clinicilor Regina Maria, şi-a făcut o companie de tip holding cu un capital social de 1,4 miliarde de lei

Fondul de investiţii Mid Europa Partners, acţionarul...

Autor: Georgiana Mihalache

12.01.2022, 00:07 2500

Mid Europa Partners, fon­dul de investiţii care are în portofoliu jucători precum reţeaua privată de sănătate Regina Maria, firma de curierat Urgent Cargus sau retailerul alimentar Profi, a înfiinţat în 2021 compania RM Healthcare Invest­ments SRL, cu un capital social de 1,4 miliarde de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Valoarea capitalului social pla­sează compania nou înfiinţată pe pri­mul loc în topul firmelor create anul trecut, mai arată datele publice.

Pachetul de acţiuni este deţinut de o firmă din Luxemburg, iar admi­nistrator este Berke Biricik, director în cadrul Mid Europa Partners şi cel care conduce biroul de la Bucureşti al fondului de investiţii. După nu­mele firmei, care conţine iniţialele RM şi Healthcare, compania poate avea legătură cu reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

Reprezentanţii operatorului pri­vat şi ai fondului de investiţii nu au răspuns întrebărilor ZF până la închi­derea ediţiei.

În piaţă astfel de mutări, cum este cea făcută de fondul de investiţii Mid Europa Partners prin care a creat o companie de tip holding, au precedat mereu fie listări la bursă, fie tranzacţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO