Companii

Fondul de investiţii CEECAT Capital a strâns 120 de milioane de euro pentru a paria pe IMM-urile din Europa emergentă, inclusiv România şi Turcia

Fondul de investiţii CEECAT Capital a strâns 120 de...

Autor: Cristina Roşca

17.03.2021, 00:05 522

♦ Fondul lansat iniţial în 2005 are o echipă de 25 de oameni şi birouri la Londra, Luxemburg, Bucureşti, Istanbul şi Almatî ♦ În România CCECAT a făcut o singură investiţie, producătorul de cărămizi Brikston Iaşi, pe care l-a vândut în 2018, la patru ani de la achiziţie.

Fondul de investiţii CEECAT Capital a reuşit să strângă 120 de milioane de euro pentru investiţii în companii mici şi mijlocii din Europa Emergentă şi Turcia, companii care au potenţial mare de creştere.

CEECAT Capital a finalizat astfel prima rundă de finanţare pentru unul dintre fondurile sale – CEECAT Fund II –, iar anga­ja­mentele financiare au venit de la investitori instituţionali – European Investment Fund şi BERD –, de la fonduri de pensii din regiune şi de la alţi investitori. Fondul vrea să strângă în total 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO