Companii

Fondul de investiţii CEECAT Capital a cumpărat pachetul majoritar în compania Modulo Decorative Solutions din Cluj, un business de 67 mil. lei din piatră decorativă

Fondul de investiţii CEECAT Capital a cumpărat pachetul...

Autor: Cristina Roşca

27.12.2021, 14:32 468

Fondul de investiţii CEECAT Capital a făcut o nouă tranzacţie pe piaţa din România, după ce a cumpărat pachetul majoritar în cadrul companiei Modulo Decorative Solutions din Cluj, un business de 67 mil. lei din piatră decorativă. Această firmă era deţinută anterior de un grup american prin firma Valhall LLC din SUA (79,4%) şi de Mihai Gavriş (20,59%), arată datele de pe platforma de analiză de business confidas.ro.

„Cu 40 de ani de experienţă în domeniu, Modulo este lider de piaţă pe segmentul de soluţii de placare cu piatră atât pentru spaţii interioare, cât şi exterioare.

Compania şi-a crescut capacitatea de producţie şi şi-a majorat volumele de la export către Europa şi America de Nord. În ultimii ani au fost realizate investiţii semnificative în noi facilităţi de producţie, în procese noi, în calitatea produselor şi în portofoliu. De asemenea, a fost restructurată organizarea firmei.

În decembrie 2021, CEECAT Capital a preluat pachetul majoritar în cadrul Modulo, cu scopul de a transforma compania într-un jucător regional”, spun reprezentanţii CEECAT Capital fără să ofere alte detalii.

Fondul, lansat iniţial în 2005, are o echipă de 25 de oameni şi birouri la Londra, Luxemburg, Bucureşti, Istanbul şi Almatî, conform celor mai recente date ZF.

În România, CCECAT a mai făcut o singură investiţie, producătorul de cărămizi Brikston Iaşi, pe care l-a vândut în 2018, la patru ani de la achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO