Companii

Fondul de investiţii Axxess Capital negociază vânzarea vopselelor Deutek

Fondul de investiţii Axxess Capital negociază vânzarea...

Autor: Cristina Roşca

15.07.2016, 00:07 1575

Fondul de investiţii Axxess Capital, condus de românul Horia Manda, negociază vânzarea producătorului de vopsele Deutek în schimbul sumei de 40-50 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

În cursa pentru preluare sunt în prezent doi investitori, după ce un grup ame­rican din domeniu s-a retras. Jucătorii din piaţă afirmă că este vorba de inves­titori strategici pentru că cei financiari nu sunt dispuşi să ofere acest preţ. Contactaţi de ZF, oficialii Axxess Capital nu au răspuns solicitării privind vân­zarea.

Fondul de investiţii a intrat în acţionariatul Deutek în 2013 când a cumpărat producătorul de vopsele de la un alt fond, Advent, la un preţ de discount, respectiv circa 16 mil. euro, potrivit datelor din piaţă. Fondul condus de Horia Manda face exit într-un moment în care piaţa de vopsele a revenit pe creştere, iar cea de fuziuni şi achiziţii este efervescentă.

Producătorul de vopsele Deutek este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, cu afaceri de 131 mil. lei (circa 30 mil.euro) anul trecut după un avans de 7% com­parativ cu 2014. Mai mult, producătorul a înregistrat anul trecut şi un profit de 13,2 mi­lioane de lei (3 milioane de euro) la un total de 340 de salariaţi. Ultimii trei ani au adus pentru Deutek rezultate pe plus după ce din 2009 până în 2012 inclusiv compania a fost pe pierdere. Revenirea pe profit a venit odată cu schimbarea de acţionariat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO