Companii

Fondul de investiţii Advent, la un pas să revină pe piaţa farma locală

Fondul de investiţii Advent, la un pas să revină pe...

Autor: Georgiana Mihalache

18.04.2018, 00:07 861

♦ Fabrica Zentiva din Bucureşti ar deveni a patra companie din farma şi sănătate care trece prin mâinile Advent după Terapia, Labormed şi reţeaua Regina Maria.

Francezii de la Sanofi, care deţin în România fosta fabrică de medicamente Sicomed (actual Zentiva), sunt în „negocieri exclusive” cu fondul de investiţii Advent International pentru a vinde divizia europeană de medicamente generice Zentiva, pentru 1,9 miliarde de euro, potrivit unui anunţ al companiei.

„Oferta Advent este fermă, are caracter obligatoriu şi este finanţată integral. Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului, după efectuarea unor consultări cu reprezentanţii angajaţilor Sanofi şi sub rezerva îndeplinirii unor condiţii specifice de finalizare”, potrivit anunţului companiei.

Tranzacţia ar marca revenirea fondului de investiţii pe piaţa românească de sănătate, după ce în trecut a mai deţinut doi producători de medicamente, Terapia şi Labormed, dar şi reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

Din 2016, de când divizia de generice a Sanofi a fost pu­să la vânzare, mai multe companii au curtat Zentiva, lucru confirmat pentru ZF de reprezentanţii Sanofi, care au spus că au primit scrisori de interes din partea unor in­vestitori strategici şi financiari, fără a da mai multe detalii.

Zentiva a raportat pentru 2016 o cifră de afaceri de 415,72 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de 2015 şi un profit net de 72,4 milioane de lei, faţă de 46,19 milioane de lei în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO