Companii

Fondul de investiţii Abris a preluat distribuitorul de produse stomatologice Dentstore, un business de 40 mil. euro

Fondul de investiţii Abris a preluat distribuitorul de...

Autor: Georgiana Mihalache

27.01.2022, 00:07 1568

Fondul de private equity Abris Capital Partners con­ti­nuă extinderea pe piaţa locală de stomatologie după ce a anunţat achiziţia Dentstore, un distribuitor ro­mân de produse stomatologice, cu afaceri de 40 de mi­lioane de euro în 2021. Tranzacţia aşteaptă unda verde de la autorităţi.

„Dentstore este unul dintre cei mai importanţi jucători regionali, are capacităţi logistice şi tehnologice avansate şi este cel mai digitalizat jucător din segmentul său. Ne vom concentra pe creşterea organică în ambele pieţe, România şi Bulgaria, şi vom investi in continuare în noi sisteme si infrastructură IT. Ne vom uita şi la oportunităţi de achiziţii în alte ţări din regiune“, au transmis reprezentanţii Abris pentru ZF. În 2019, Abris a achiziţionat Dentotal, unul dintre cei mai mari distri­buitori de produse stomatologice din România, marcând intrarea pe segmentul pieţei dentare la nivel local.

În 2021, prin Dentotal, fondul de investiţii a mai cumpărat Dentatechnica, distribuitor de produse stomatologice din Bulgaria.

KPMG a fost consultantul financiar şi juridic al vânzătorilor în această tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO