Caută doar în titlu
Companii

Florin Vasilică, EY: Ne aşteptăm ca activitatea de fuziuni şi achiziţii să revină pe un trend ascendent în 2021 în România. Pentru investitori, oportunităţile sunt multiple, iar achiziţiile făcute în această perioadă pot aduce randamente semnificative în următorii

Liderii de afaceri din întreaga lume anticipează că afacerile vor reveni la nivelurile de profitabilitate de dinaintea pandemiei în 2021 (23%) sau 2022 (44%), ceea ce reprezintă un nivel de încredere ameliorat comparativ estimările din martie 2020, arată un studiu realizat de EY în 52 de ţări.

Peste 39% dintre manageri cred că Europa va deveni regiunea care va genera majoritatea creşterilor şi oportunităţilor în următorii trei ani, urmată de zona Asia-Pacific (30%) şi America de Nord şi de Sud (24%).

„În România, după un an plin de provocări, ne aşteptăm ca activitatea de fuziuni şi achiziţii să revină pe un trend ascendent în 2021. Pentru investitori, oportunităţile sunt multiple, iar achiziţiile făcute în această perioadă pot aduce randamente semnificative în următorii ani. Pentru antreprenorii din sectoarele câştigătoare, ale căror afaceri au demonstrat rezilienţă şi adaptabilitate la condiţii economice severe, acest an poate fi unul de validare a business-ului şi putem asista la demararea unor tranzacţii cu multiplii de evaluare asemănători celor pre-pandemie. Pentru cei din categoria sectoarelor afectate de COVID-19, aflaţi într-un blocaj financiar sau cu resurse financiare diminuate semnificativ, vânzarea integrală a business-ului sau parteneriatul cu fondurile de investiţii sunt printre singurele soluţii viabile. Ţinând cont de excesul de lichiditate din piaţă şi de costurile relativ mici de finanţare, este momentul potrivit pentru consolidări şi repoziţionări strategice, mai ales în sectoarele de interes pentru investitorii financiari.” , a declarat Florin Vasilică, liderul departamentului de Strategie şi Tranzacţii, EY România.

Impactul pandemiei COVID-19 rămâne cel mai important factor de risc pentru perspectivele de creştere, consideră 29% dintre respondenţi.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.