Companii

Florin Rădulescu pleacă de la Stalinskaya şi preia cârma PepsiCo în Georgia

Florin Rădulescu pleacă de la Stalinskaya şi preia...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.06.2016, 00:07 1246

Florin Rădulescu, executivul care a condus compania Prodal ’94 - producătorul vodcii Stalinskaya - în ultimii nouă ani, pleacă de la conducerea companiei din industria băuturilor spirtoase şi preia funcţia de managing director al îmbuteliato­rului PepsiCo în Georgia - „Iberia Refreshments“.

„Practic conduc întreaga operaţiune legată de producţia, marketingul şi vânzările produselor PepsiCo în Georgia, fiind localizat în Tbilisi. Este o firmă cu peste 280 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 20 mil. euro pe an, cu o cotă de piaţă în volum de aproximativ 23%. Este o piaţă foarte competitivă şi ne propunem numai obiective ambiţioase“, a declarat pentru ZF Florin Rădulescu.

El este unul dintre managerii cu peste 20 de ani de experienţă în industria de bunuri de larg consum şi unul dintre puţinii executivi români care au condus filiale ale unor mul­tinaţionale de top.

La 38 de ani el devenea directorul general al îmbute­liatorului de la acea vreme al Pepsi în România, înlo­cuind un alt manager român cu experienţă în domeniu - Mihai Matyas - care a devenit atunci vicepreşedinte de investiţii.

Absolvent al Facultăţii de Utilaj Tehnologic din cadrul Institutului de Construcţii din Bucureşti şi al unui EMBA la ASEBUSS, a condus în ultimii ani atât compania Prodal‘94, producător cu afaceri de 34 mil. lei (circa 8 mil. euro) anul trecut, cât şi firma de distribuţie, vânzări şi marketing Granddis, care a avut vânzări de 111 milioane de lei (35 mil. euro) în acelaşi an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO