Companii

Florin Jianu, preşedinte Consiliul Naţional al IMM: Guvernul a prezentat o serie de măsuri pentru relansarea economiei, dar nu avem un calendar clar de implementare a acestora. E nevoie de termene şi de bugetele alocate

Florin Jianu, preşedinte Consiliul Naţional al IMM:...

Autor: Roxana Rosu

25.05.2020, 15:05 335

Consiliul Naţional al IMM-urilor solicită Guvernului României prezentarea pachetului de măsuri de relansare economică într-un format unitar, cuprinzând măsurile, termenele de implementare şi bugetele alocate, pentru a asigura predictibilitate mediului de afaceri şi pentru a clarifica direcţiile de dezvoltare pentru perioada următoare.

“O importanţă mai mare decât nivelul pachetului financiar de măsuri o are asumarea unor termene clare, precise şi fără echivoc de implementare a unor măsuri menite să relanseze economia României. Până în acest moment au fost prezentate o serie de intervenţii economice de la granturi până la flexibilizarea forţei de muncă dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor măsuri. Cel mai important este nu CÂT ci CUM şi CÂND. Cerem Guvernului publicarea în această săptămână a calendarului de măsuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare.”, Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

În acest fel, antreprenorii îşi vor putea elabora strategii şi planuri de afaceri pe termen  mediu şi lung ţinând cont de măsurile anunţate şi direcţiile de dezvoltare economică pe care acesta le va susţine în următoarea perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO