Companii

Florin Cîţu, preşedinte PNL: Mi se pare o lipsă de efort să spui că nu poţi să creşti veniturile în 2022, când nu mai ai nicio criză globală, şi ai nevoie de taxe

Florin Cîţu, preşedinte PNL: Mi se pare o lipsă de...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2021, 12:24 91

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi că nu înţelege de ce Guvernul nu ar putea creşte veniturile bugetare în 2022 şi ar trebui să introducă noi taxe, în condiţiile în care în perioada 2017-2019, când a eliminat taxele şi supraaccizele, statul a încasat mai mulţi bani la buget.

„Asta este poziţia noastră acum. Am arătat că după ce am scos taxele şi supraaccizele introduse în 2017-2019 am reuşit să încasăm mai mulţi bani la buget. Deci se poate. Asta într-o perioadă în care economia globală trecea prin cea mai mare criză din ultima 100 de ani. Mi se pare o lipsă de efort să spui că nu poţi să creşti veniturile în 2022, când nu mai ai nicio criză globală şi ai nevoie de taxe”, a spus Florin Cîţu.

Fostul premier s-a declarat în repetate rânduri împotriva introducerii unor taxe noi, în contextul discuţiilor din coaliţia de guvernare privind taxa de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri a companiilor mari.

Miercuri, Cîţu a spus că o parte dintre marile companii au plătit în aprilie 2020 în avans bani la buget, când economia era închisă, pentru ca statul să poată plăti pensii şi salarii.

”În perioada aceasta de criză 2020-2021 aceste companii pe care noi azi vrem să le penalizăm prin această taxă au plătit şi în avans în aprilie 2020 pentru a avea noi bani la buget, când economia a fost închisă. Nu au fost alte companii. Au fost multinaţionale care au plătit în avans bani la buget tocmai pentru a avea bani să plătim pensii şi salarii. Cred că nu este un comportament normal din partea statului român să vină să penalizeze azi aceste companii”.

Proiectul de buget pentru 2022 ar putea fi prezentat de MInisterul de Finanţe luni, 13 decembrie.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO