Companii

Florin Cîţu, despre proiectul e-Facturare: Prima etapă va fi pregătită în perioada următoare pentru a asigura facturarea electronică între mediul de afaceri şi instituţiile statului

Florin Cîţu, despre proiectul e-Facturare: Prima etapă...

Autor: Petru Mazilu

26.08.2021, 16:54 5374

Premierul Florin Cîţu a spus joi că a analizat stadiul proiectului e-Facturare împreună cu ministrul Finanţelor şi specialiştii din domeniu, iar prima etapă va fi pregătită în perioada următoare pentru a asigura facturarea electronică între mediul de afaceri şi instituţiile statului.

„Am analizat astăzi, împreună cu ministrul Finanţelor şi specialiştii din domeniu, stadiul proiectului e-Facturare. Este un proiect aşteptat de mediul de afaceri, dar e-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toţi: venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale şi transparenţă în cheltuirea banilor publici”, a anunţat, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Prima etapă a proiectului va fi pregătită în perioada următoare şi va asigura facturarea electronică între mediul de afaceri şi instituţiile statului.

„În perioada următoare vom pregăti în detaliu aplicarea primei etape a proiectului, facturarea electronică în relaţia B2G (business to government), urmând ca următorul pas să fie B2B (business to business). M-am implicat foarte mult în acest proiect în calitate de ministru al finanţelor, îl voi duce la bun sfârşit ca prim-ministru”, a precizat Florin Cîţu.

e-Facturare este un sistem de facturare electronică care le permite agenţilor economici să încarce, să stocheze şi să descarce facturile pe care le emit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO