Companii

Firmele internationale de avocatura ameninta jucatorii locali

Firmele internationale de avocatura ameninta jucatorii locali

Click pentru imaginea intreaga

03.12.2007, 19:47 19

Piata locala de avocatura devine extrem de competitiva, pe masura ce concurenta dintre firmele internationale si birourile locale se intensifica.
Astfel, potrivit celei mai recente editii a publicatiei Chambers & Partners, numarul firmelor straine nominalizate este mai mare decat cel al firmelor locale. In cele doua domenii analizate pe piata avocaturii din Romania - drept corporatist/fuziuni si achizitii (Corporate/M&A) si drept bancar si finantari - firmele straine de avocatura ocupa noua, respectiv opt din cele 14 pozitii incluse in top.
Cu toate acestea, singura firma situata pe prima pozitie in ambele domenii analizate este una locala - Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cel mai mare jucator de pe piata locala in 2006, in functie de cifra de afaceri.
Tot pe prima pozitie in ceea ce priveste dreptul bancar este si firma Badea & Asociatii, asociatul local al companiei londoneze Clifford Chance, in timp ce Linklaters Miculiti & Asociatii se afla pe prima pozitie in consultanta asupra dreptului corporatist.
Clasamentul Chambers & Partners permite plasarea a doua sau mai multe case de avocatura pe aceeasi pozitie, alaturi de Legal 500 fiind printre cele mai prestigioase publicatii internationale de profil. La ambele categorii analizate sunt nominalizate, pe alte pozitii, si firmele locale Musat & Asociatii, Popovici Nitu & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii, precum si casele de avocatura internationale CMS Cameron Mckenna, Salans, Wolf Theiss, Schonherr, Gide Loyrette Nouel si Norr Stiefenhofer Lutz.
Analiza Chambers Global cuprinde peste 160 de tari si este realizata prin chestionarea clientilor si avocatilor si ia in considerare abilitatea legislativa, comportamentul profesional si relatia cu clientii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO