Companii

Firma românească DDS Diagnostic, care produce teste antigen, va scoate şi teste PCR „made in România“

Dana Stan, fondatoarea DDS Diagnostic: Am câştigat un proiect de cercetare pentru finanţarea dezvoltării de teste COVID. Avem în plan dezvoltarea domeniului de biologie moleculară.

Dana Stan, fondatoarea DDS Diagnostic: Am câştigat un proiect de cercetare pentru finanţarea dezvoltării de teste COVID. Avem în plan dezvoltarea domeniului de biologie moleculară.

Autor: Georgiana Mihalache

10.09.2021, 19:40 476

♦ Dana Stan, acţionara DDS: „La capacitate, am putea produce pe zi 10.000 de teste, 210.000 de teste pe lună. Am obţinut toate documentele pentru a pune pe piaţă produsul“ ♦ DDS Diagnostic, înfiinţată în 2002, este specializată în domeniul diagnosticului in vitro.

Compania DDS Diagnostic, înfiinţată în 2002, care a început în 2020 să producă teste antigen rapide pentru diagnosticarea COVID-19, va începe să producă în România şi teste PCR, kituri care la începutul pandemiei au lipsit.

Investiţia necesară a fost de 100.000 de euro, bani din profitul reinvestit de companie, iar producţia de teste PCR a necesitat amenajarea unei noi fabrici, în Bucureşti. Capacitatea de producţie iniţială este de 10.000 teste zilnic care să iasă de pe porţile fabricii.

„Anul acesta va fi în continuare unul bun din punctul de vedere al dezvoltării. Anul trecut am câştigat un proiect de cercetare pentru finanţarea dezvoltării de teste COVID, am reuşit în luna august să punem pe piaţă test RT-PCR, suntem singura firmă românească. Am terminat de investit pentru partea de fabricaţie, am amenajat unitatea de producţie şi luna aceasta începem vânzarea acestor teste. Avem în plan dezvoltarea domeniului de biologie moleculară“, a spus pentru ZF Dana Stan, acţionara DDS Diagnostic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO