Companii

Firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) îl numeşte Partener pe Cosmin Cojocaru, în cadrul departamentului de litigii şi arbitraj

Firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners...

Autor: Cristina Bellu

08.07.2021, 10:38 176

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) anunţă numirea lui Cosmin Cojocaru ca partener în departamentul de litigii şi arbitraj, acesta urmând să aibă un rol activ în extinderea portofoliului de mandate în domeniul disputelor în construcţii, fiind specializat în litigiile decurgând din contractele de lucrări, inclusiv proiecte de construcţii (FIDIC), litigii comerciale arbitrale naţionale şi internaţionale.

“Cosmin Cojocaru a avut în ultimii zece ani un aport valoros la consolidarea practicii de litigii în domeniul construcţiilor, atât în faţa instanţelor de drept comun cât şi a tribunalelor arbitrale, concretizată în gestionarea unui număr semnificativ de dispute complexe finalizate cu soluţii favorabile clienţilor reprezentaţi în acele proceduri. Experienţa sa vastă a fost pusă în valoare în proiecte complexe de peste 900 de milioane de euro, derulate pentru importante companii din domeniul infrastructurii, utilităţilor, energiei şi resurselor naturale. De altfel, Cosmin Cojocaru a coordonat şi o serie de dispute de calibru in domeniul energiei, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea practicii în acest domeniu”, transmit reprezentanţii ZRVP într-un comunicat.

Cosmin Cojocaru a fost avocat în peste 50 speţe sub auspiciile ICC, CICA, VIAC, PCA şi deţine Diploma în Arbitraj acordată de Chartered Institute of Arbitrators London, fiind totodată membru al acestei instituţii.

Are o experienţă de peste 17 ani în domeniul litigiilor şi arbitrajului, al achiziţiilor publice şi contenciosului administrativ, dispute civile şi comerciale. S-a alăturat echipei ZRVP la începutul anului 2010 şi urcat constant în ierarhia firmei până la numirea sa ca partener. El a fost inclus recent la categoria Rising Stars în domeniul Soluţionării Disputelor de reputata publicaţie juridică internaţionala The Legal 500 EMEA.

ZRVP a anunţat în luna aprilie a acestui an primul val de promovări interne, în urma cărora opt avocaţi au avansat în diverse roluri în cadrul firmei. Societatea derulează anual o procedură de evaluare internă, iar criteriile care stau la baza avansării ierarhice sunt contribuţia profesională la succesul firmei şi al departamentelor din care fac parte, cunoaşterea profundă a industriilor în care activează clienţii societăţii, capacitatea de adaptare şi, nu în ultimul rând, abilitatea de a gestiona situaţii de criză.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO