Companii

A fost finalizat procesul de fuziune prin care Optical Investment Group, deţinut de fondul de investiţii Innova, a preluat Optiplaza şi Optical Network, şi implicit companiile Optic Planet şi Mann Optic. KPMG Legal - Toncescu şi Asociaţii SPARL şi KPMG Tax au asistat Optical Investment Group

A fost finalizat procesul de fuziune prin care Optical...

Autor: Claudia Medrega

28.05.2021, 14:58 424

Procesul de fuziune prin care Optical Investment Group, deţinut de fondul de investiţii Innova, a preluat Optiplaza şi Optical Network, şi implicit companiile Optic Planet şi Mann Optic, a fost finalizat.

Optical Network şi companiile pe care le deţine, respectiv Optic Planet şi Mann Optic, comercializă articole de optică, ca şi Optiplaza.

Împreună cele două businessuri aveau circa 100 de magazine şi afaceri cumulate de peste 100 mil. lei, după cum a scris ZF.

„KPMG Legal - Toncescu şi Asociaţii SPARL şi KPMG Tax au asistat cu succes cel mai mare retailer local de produse de optică medicală, Optical Investment Group SA, deţinut de fondul de investiţii Innova, care are în România un lanţ de peste 100 magazine de specialitate, în una dintre cele mai complexe fuziuni din ultimii ani de pe piaţa locală. Echipa KPMG, care a reunit specialişti din domeniul juridic, fiscal şi contabil, fiind coordonată de Vlad Peligrad (partner KPMG Legal) şi Daniel Pană (director KPMG Tax), a fost alături de Optical Investment Group SA în procesul de fuziune prin care aceasta şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa românească prin absorbţia Optical Network SRL, Optiplaza SRL, Optic Planet SRL şi Mann Optic SRL”, a transmis KPMG.

Optical Network opera reţelele de magazine de optică OPTIblu şi Klarmann. Iar Optiplaza deţinea peste 40 de magazine sub două branduri – Optiplaza şi Optical Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO