Companii

Fildas Trading, amendata cu 100.000 de euro

14.09.2006, 19:40 79

Compania Fildas Trading, detinuta de omul de afaceri Anca Vlad, a fost amendata de Consiliul Concurentei (CC) cu peste 370.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro), pentru ca a furnizat informatii inexacte si incomplete in cadrul unei investigatii derulate pe piata insulinei, potrivit institutiei. Reprezentantii companiei au contestat decizia.
Fildas a refuzat in mai multe randuri sa puna la dispozitia autoritatilor documentele necesare pentru realizarea investigatiei, conform Consiliului Concurentei.
"Din septembrie 2005 si pana in prezent, compania a fost supusa unui control amanuntit al vanzarilor sale in cadrul Programului de diabet, fiind inclusa intr-o actiune generala de control pe aceasta tema", sustin reprezentantii Fildas.
O alta companie care a intrat in vizorul concurentei a fost grupul austriac Kronospan din domeniul prelucrarii lemnului, care anul trecut a primit o amenda de 900.000 de euro, una din cele mai mari acordate de institutie. Printre cele mai recente amenzi acordate de institutie se numara cele aplicate grupului Global Vehicles USA (fosta Cross Lander) cu 10.000 de lei (2.800 de euro) pentru dobandirea controlului unic asupra ARO Campulung fara o notificare prealabila sau companiei SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA cu 32.500 de lei (9.000 de euro) pentru depasirea termenului legal de notificare a concentrarii.
Fildas Trading activeaza in domeniul distributiei de medicamente, iar in prezent opereaza 14 depozite localizate in principalele orase ale tarii.
Grupul de firme Fildas, din care face parte si Fildas Trading, este unul dintre cei mai importanti jucatori atat pe segmentul de retail cat si pe cel de distributie de medicamente, cu afaceri de aproximativ 145 mil. euro anul trecut.
Din grup, mai face parte si reteaua de farmacii Catena, a doua ca marime din tara dupa numarul de unitati. Strategia grupului are in vedere extinderea retelei prin intermediul francizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO