Companii

Fiica unui fost acţionar la Bere Mureş şi-a făcut hotel de patru stele

Cei mai mulţi clienţi străini care se cazează în hotel Privo sunt nemţi şi unguri care vin în interes de afaceri

Cei mai mulţi clienţi străini care se cazează în hotel Privo sunt nemţi şi unguri care vin în interes de afaceri

Autor: Mirabela Tiron

15.06.2014, 11:30 2198
Adina Plopeanu, fiica lui Emil Morariu, acţionar al companiei Bere Mureş până la tranzacţia din 2008 cu Heineken, a investit alături de soţul ei 6 milioane de euro în dezvoltarea unui hotel de patru stele (Privo) în Târgu-Mureş, care a generat venituri de circa 230.000 de euro după primele şase luni de activitate.
 
„Am construit 40 de camere de la zero. Cei mai mulţi clienţi străini care se cazează în hotel Privo sunt nemţi şi unguri care vin în interes de afaceri. Gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de 30%“, a spus Adina Plopeanu, 33 de ani, absolventă a unei facultăţi de  turism în Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare va avea loc inaugurarea oficială a hotelului. Ea  a mai modernizat şi vila Csonka, cu o capacitate de şase camere, care se află în apropierea clădirii hotelului.
 
În Târgu-Mureş sunt doar câteva hoteluri de două, trei şi patru stele, capacitatea de cazare fiind de 820 de locuri, potrivit datelor din baza de date a Ministerului Turismului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO