Companii

Fermierii români cumpără mai nou tractoare pe şenile

Fermierii români cumpără mai nou tractoare pe şenile

Autor: Bogdan Alecu

04.11.2015, 00:07 3613

Tractoarele de mare putere, care în loc de roţi dispun de şenile şi care costă până la 300.000 de euro, sunt tot mai căutate de fermierii români în condiţiile în cale aceştia trebuie să cultive şi zonele afectate de ploi.

„După doi ani cu o umiditate foarte mare a solului în perioada de recoltat trendul de pe roţi s-a mutat foarte mult pe şenile. Pentru că atât tractoarele, cât şi combinele pe şenile au fost singurele care au scos oamenii din necaz având în vedere cantitatea de precipitaţii atât anul acesta cât şi anul trecut în perioada de recoltat. Acum trendul este pe tractoarele mari, cele de 620-700 CP“, a spus George Stanson, business manager pentru echipamentele Case IH şi Steyr pentru România, Bulgaria, Serbia şi Croaţia.

Tractoarele Case sunt vândute în România de compania Titan Machinery România.

Case a livrat la nivelul celor patru ţări 40 de tractoare şenilate anul acesta, preţul mediu al acestora fiind de aproximativ 300.000 de euro, fiind din gama Quadtrac.

„Anul acesta lansăm şi un model care are şi roţi pe faţă şi şenile pe spate. În total vrem să vindem anul viitor 60-70 de tratoare cu şenile în regiune“, a spus Stanson. 

Potrivit estimărilor sale, în România se vând anual aproximativ 2.000 de tractoare, piaţa locală având un parc de circa 165.000 de tractoare, dintre care peste 100.000 sunt vechile Universal 650 produse de Tractorul Braşov. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO