Companii

Fermierii recoltează porumbul cu o lună mai devreme, din cauza secetei: „Cine n-a irigat are daună totală“

Fermierii recoltează porumbul cu o lună mai devreme,...

Autor: Florentina Niţu

29.08.2022, 09:30 198

În loc să culeagă porumbul la finalul lunii septembrie sau în octombrie, fermierii s-au apucat să adune de pe câmp ştiuleţii uscaţi, în zonele neirigate, afectate puternic de secetă. Acolo unde plantele nu au avut apă, producătorii nu adună nici măcar un sfert din cât preconizau sau, în anumite cazuri, nu adună nimic.

„Cine n-a irigat are daună totală. E totul uscat. La floarea-soarelui pălăria are diametrul de 5 cm, pentru că nu a avut apă. Ştiuletele de porumb este uscat şi se recoltează acum în loc de sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie”, spune Ionuţ Vochin, director executiv al Oxigen Agro Product Company, un business care activează în producţia de cereale.

România a cultivat 2,6 milioane de hectare cu porumb în 2022, iar circa 90.000 de hectare cultivate cu porumb au fost calamitate, arată datele colectate de Ministerul Agriculturii până în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO