Companii

Fermierii au nevoie de un sistem de irigaţii bine pus la punct: Avem seminţe, îngrăşăminte, dar nu avem apă şi nu putem înfiinţa culturile de primăvară. „Suntem în situaţia în care 95% din culturile de toamnă, de grâu, orz, rapiţă, sunt compromise din cauza secetei.“

În timp ce autorităţile se gândesc ce să facă cu producţia de cereale din 2019, pentru care au oprit exporturile în afara UE timp de câteva zile, dar şi ce vor face cu producţia de cereale din 2020 pentru a garanta siguranţa alimentară a ţării, fermierii se confruntă cu o secetă acută şi nu ştiu dacă îşi mai pot salva culturile, deoarece „nu toate zonele sunt irigabile, apa nu vine la timp, iar echipamente necesare pentru udat nu există“.

„Avem seminţe, îngrăşăminte şi produse pentru protecţia plantelor, dar nu avem apă şi suntem într-o situaţie critică. Din august 2019 şi până acum am avut precipitaţii de 30-35 l/mp, cu­mu­lat. Culturile de păioase sunt într-o sta­re gravă. Am anunţat Minis­te­rul Agri­culturii despre această si­tua­ţie, am cerut apă pentru că nu pu­tem să semănăm, dar sta­tul face ce poate, când poa­te“, a spus Mihai Oan­cea, pre­şedintele coo­p­e­ra­ti­vei agri­cole Brai­coop, for­mată din 55 de fer­mieri, care cul­tivă cereale şi plante olea­gi­noase pe o su­pra­faţă de 13.000 de hectare în judeţul Brăila.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.