Companii

Fermele plâng după tractorişti, dar tinerii fug de o astfel de meserie. Salariile tractoriştilor pot ajunge şi la 1.000 de euro lunar

Meseria de tractorist devine tot mai căutată pe piaţa muncii pe măsură ce agricultura a intrat într-o etapă a mecanizării, însă  tinerii fug de astfel de meserii.

„În perioada de boom economic erau căutate alte do­me­nii, precum economia sau construcţiile, astfel a rămas ten­dinţa în rândul tinerilor de a se orienta spre activităţi de conducere, care presupun munca la birou, li se pare greu un astfel de job, mai ales pen­tru că presupune un efort fizic“, a spus pentru ZF Mo­nica Toma, direc­tor al unui cen­tru de pre­gătire pro­fesio­na­lă pentru trac­to­rişti situat lângă Bucureşti.

Centrul Agromec Ştefă­neşti din ju­deţul Ilfov are 80% din­tre cursanţi din re­giunile apro­piate de Ca­pi­tală, pre­cum judeţele Ialo­miţa, Că­lăraşi, Giurgiu sau Prahova, iar restul vin din zone mai înde­păr­tate, Brăila, Galaţi sau Gorj. Cursul de specializare cos­tă în medie 1.300 de lei, dar poate ajunge şi la 1.500 de lei.

Profilul cursanţilor arată că aceştia au un nivel de stu­dii de 4-8 clase, o medie de vârstă de 25-30 de ani, dar sunt şi cursanţi cu experienţă de 20 de ani în domeniul agricol care urmează cursurile pentru a obţine calificarea de trac­­torist.  Numărul total al cursanţilor nu a fost însă comu­nicat de Monica Toma.

 

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.