Companii

FDA, ingrijorata de Botox

03.07.2003, 00:00 17



Compania care produce tratamentul cosmetic pe baza de Botox induce in eroare pacientii in legatura cu riscurile acestuia, potrivit autoritatilor americane, citate de BBC.



FDA sustine ca publicitatea facuta acestui produs nu arata ca mai mult de patru din zece persoane care urmeaza acest tratament inregistreaza efecte secundare.



Marea majoritate a acestor probleme sunt minore si de scurta durata, desi, spre exemplu, pierderea genelor poate dura cateva saptamani.



Intr-o scrisoare trimisa companiei Allergan, care produce Botox, Steven Masiello, din cadrul FDA, a acuzat firma ca „minimizeaza importante informatii referitoare la riscuri".



„Agentia a ajuns la concluzia ca reclama publicata in presa este falsa sau/si incompleta, deoarece identifica in mod eronat produsul drept un tratament cosmetic, nu prezinta datele privind utilizarea produsului si minimizeaza riscurile".



In Marea Britanie, Botox nici macar nu dispune de licenta pentru tratamenele cosmetice, cu toate ca este legal ca doctorii sa-l prescrie pentru acest scop.Totusi, pagina de web a Allergan, accesibila din Marea Britanie, prezinta informatii a caror eliminare este ceruta de FDA.



Botox este o puternica otrava care are capacitatea de a paraliza muschii.In cantitati foarte mici, este injectat in muschii faciali, relaxandu-i, ceea ce determina ascunderea ridurilor.Cele mai raspandite efecte secundare ale tratamentului sunt durerile de cap si greata.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO