Companii

FDA, in colimator pentru lipsa de actiune

03.07.2003, 00:00 12



Autoritatile federale americane de reglementare medicala sunt in colimator dupa ce, anul trecut, au decis ca o reclama difuzata de un post national de televiziune din Statele Unite, pentru un anumit medicament, trebuia retrasa deoarece inducea in eroare telespectatorii, dar au trimis scrisoarea companiei producatoare de-abia dupa 78 de zile.



Reactia firmei de farmaceutice a fost prompta, dar cazurile de acest gen au fost semnalate cu insistenta de organismele de audit, iar FDA a promis ca va indrepta aceasta problema. Insa, in loc sa scurteze intarzierile, FDA prefera sa adopte tot mai putine actiuni, desi sunt foarte raspandite reclamele pentru medicamente care nu au fost aprobate sau care nu dispun de informatii complete si verificate.



Pana la jumatatea lunii iunie 2003 FDA nu a trimis decat patru asemenea scrisori de la inceputul anului. In acest ritm agentia trimite mai putin de doua scrisori pe luna pentru a cere retragerea reclamelor in contradictie cu legea, mult mai putin decat media lunara de zece scrisori, din perioada 1997-2000. (A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO