Companii

FDA a aprobat Zoloft pentru tratarea anxietatii sociale

27.02.2003, 00:00 70

Compania Pfizer a anuntat ca Food and Drug Administration (FDA) a aprobat comercializarea medicamentului Zoloft (sertralin hidroclorid) in Statele Unite, impotriva anxietatii sociale acute sau cronice.
Zoloft este primul inhibitor de serotonina acceptat in Statele Unite pentru tratarea pe termen lung a pacientilor care manifesta aceasta maladie.
"Anxietatea sociala este cea mai raspandita forma de anxietate din Statele Unite. Boala afecteaza comportamentul la locul de munca, relatiile interumane si altereaza calitatea vietii", subliniaza directorul medical din cadrul companiei Pfizer, Cathryn Clary.
Anxietatea sociala este o maladie deseori cronica. Aceasta se caracterizeaza prin teama persistenta de situatii sociale sau demonstratii in fata unui public. Bolnavul se teme ca se va comporta intr-un mod umilitor sau stanjenitor si manifesta simptome fizice cum ar fi transpiratia abundenta, tremur sau palpitatii.
Pentru verificarea eficientei tratamentului cu Zoloft, au fost intreprinse doua studii, pe un esantion de 600 de pacienti. Acestora le-a fost administrat placebo sau Zoloft. Rezultatele primului studiu, derulat pe parcursul a 20 de saptamani, au demonstrat ameliorarea bolii pentru 53% dintre cei care au luat Zoloft, fata de 29% dintre cei tratati cu placebo. In al doilea studiu, de 24 de saptamani, subiectii care au luat Zoloft au fost divizati in doua grupe si s-a demonstrat ca 96% dintre cei care au continuat tratamentul cu Zoloft au raspuns pozitiv, fata de doar 64 dintre cei carora li s-a administrat placebo.
In Statele Unite, Zoloft este cel mai recomandat medicament pentru tulburari psihice.(A.B.)




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO