Companii

Fascinaţia consiliilor de administraţie la stat: nu banii contează, ci accesul la informaţie

Fascinaţia consiliilor de administraţie la stat: nu...

Autor: Roxana Petrescu

27.01.2016, 00:07 1472

Cel mai bine recompensat consiliu de administraţie dintre companiile la care Ministerul Energiei mai deţine con­trolul este cel al Romgaz, unde membrii primesc lunar circa 3.500 de lei, în timp ce indemnizaţiile cele mai scăzute sunt încasate de administratorii de la Compania Naţională a Uraniului, respectiv 1.630 lei.

Consultanţii din piaţa de resurse umane spun însă că nu banii sunt magnetul, consiliile de administraţie ale com­pa­niilor de stat fiind veritabile bilete de intrare într-un sis­tem care generează şi alte beneficii. În plus, cum colec­ţio­narea de mandate în consiliile mai multor companii a de­ve­nit deja o tradiţie, veniturile modeste se pot rotunji sem­ni­ficativ la fiecare final de lună.

„Nu salariul contează“, spune un specialist din zona de recrutare. „Este important sistemul, angrenajul în care intri.“

„Intrarea într-un astfel de consiliu presupune deodată şi accesul la informaţii privilegiate, ştii ce tranzacţii se fac, ce achiziţii se fac. Tu avizezi deciziile managementului“, spun alţi consultanţi din piaţa de resurse umane.

În plus, chiar dacă salariul dintr-un consiliu de administraţie nu este foarte „apetisant“, tradiţia colecţionării de astfel de funcţii poate rotunji substanţial sumele obţinute la finalul fiecărei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO