Companii

Farmec si-a dublat productia de creme de plaja

26.07.2005, 19:16 37

Societatea Farmec SA, specializata in produse cosmetice, si-a dublat in acest an productia de articole pentru plaja fata de 2004, ajungand la aproximativ 175.000 de bucati, preponderente fiind cremele si uleiurile de plaja.

"In aceasta vara, compania a renuntat la produsele de plaja pe care le producea pana acum si a a lansat pe piata noua gama Gerovital Plant Sun, produse aparute ca urmare a tendintei semnalate pe piata europeana privind conditionarea la doza (cu pulverizator - n.r.) a produselor de plaja. Majoritatea produselor din noua gama (exceptie facand crema de plaja, respectiv lotiunea autobranzanta) sunt ambalate la doza", a declarat Magda Miclaus, purtatorul de cuvant al companiei. Ea a adaugat ca, pentru promovarea noilor produse, compania a alocat un buget de 50.000 de euro.

Oficialii firmei spun ca se asteapta la vanzari de aproximativ 200.000 de bucati de produse de plaja, atat din noua gama, cat si din cele anterioare, ramase de anul trecut, dar nu au precizat si la cat se vor ridica incasarile.

In ceea ce priveste rezultatele pe primul semestru al anului, Farmec a atins o cifra de afaceri de 8,3 milioane de euro fata de 6,9 milioane de euro inregistrati in perioada similara a anului trecut.

Potrivit oficialilor companiei, pentru intreg anul 2005 se asteapta o crestere a cifrei de afaceri cu 20%. In ultimii cinci ani Farmec a realizat investitii care se cifreaza la circa un milion de euro anual, concretizate indeosebi in sectorul distributie. In 2004, acesti bani au fost destinati achizitionarii si modernizarii magazinelor proprii, infrastructurii si mijloacelor de productie. In acelasi timp, compania a lansat pe piata mai multe produse cosmetice noi Farmec, acoperind 6% din piata de produse cosmetice din Romania.

Incepand din acest an, compania clujeana a demarat un program de investitii a carui valoare totala va depasi 20 de milioane de euro. Structurat pe o perioada de derulare de patru ani, programul vizeaza modernizarea capacitatilor de productie si inaugurarea unui sediu administrativ si de productie care sa corespunda integral cerintelor solicitate de normele Uniunii Europene. Noua platforma industriala va fi la Dezmir, unde de altfel in acest moment functioneaza fabrica de deodorante ecologice. "Acesta este cel mai amplu program de investitii din istoria Farmecului. Pentru 2005 investitiile vor fi de aproximativ 2,5 milioane de euro, urmand ca pe parcursul anilor viitori sumele alocate sa creasca pana la finalizarea investitiei", a adaugat Magda Miclaus.

Privatizata integral in 1995 prin metoda MEBO, Farmec are peste 1.000 de angajati care constituie, de altfel, actionariatul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO