Companii

Farmacist din Piatra Neamţ: „Omul este cel mai important capital dintr-o firmă“

Autor: Georgiana Mihalache

01.09.2017, 00:07 1430

Farmacia Ardealul, o afacere de familie înfiinţată în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ, a înregistrat anul trecut afaceri de 54 de milioane de lei, în creştere cu circa 10% faţă de 2015, iar acţionarii aşteaptă să depăşească pragul de 60 de milioane de lei anul acesta, cu 180 de angajaţi.

„Noi am construit firma fără să cheltuim banii, să cumpărăm maşini scumpe sau case după un an sau doi. La noi, în 25 de ani a fost o investiţie permanentă. Anul acesta, pe primul semestru, avem o creştere de 16%“, a spus pentru ZF Ilie Echim, farmacist şi fondatorul businessului.

Locaţiile din portofoliul Farmaciei Ardealul funcţio­nează în continuare cu laboratoare în care sunt preparate produse farmaceutice, antreprenorul explicând că acesta este specificul unei farmacii. „O farmacie adevărată are laborator. Nicio farmacie de lanţ nu are laborator. După părerea mea, acestea nu sunt farmacii, sunt puncte de desfacere“, a mai spus Ilie Echim.

El este acţionarul majoritar al businessului şi vrea să dea mai departe afacerea către fiul său, care este tot far­ma­cist. Creşterea afacerii înregistrată anul trecut a venit din numărul de clienţi din cele 11 puncte de lucru, dintre care unul este în mediul rural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO