Companii

Farmaciile Dona monitorizează situaţia farmaciştilor din cele 335 de unităţi şi se aprovizionează cu medicamente

Farmaciile Dona monitorizează situaţia farmaciştilor...

Autor: Georgiana Mihalache

12.03.2020, 14:20 592

Farmaciile Dona, al patrulea lanţ farmaceutic după numărul de unităţi, au decis să creeze un „comitet special” pentru a monitoriza personalul din farmacii, astfel încât să ia rapid soluţii în cazurile speciale, în contextul infecţiei cu coronavirus, în care până acum sunt 48 de pacienţi confirmaţi.

„În această perioadă specială, prioritar pentru noi este să asigurăm securitatea angajaţilor noştri şi totodată să le oferim în continuare pacienţilor acces la produse destinate îngrijirii sănătăţii şi la consiliere farmaceutică de specialitate. Încercăm pe cât posibil să respectam programul normal din farmacii şi suntem pregătiţi ca, în caz de situaţii delicate, să găsim soluţii cum ar fi să apelăm la farmaciştii voiajori pentru a diminua cât de mult impactul la nivelul pacienţilor”, au transmis reprezentanţii Dona pentru ZF.

Măsurile luate de Dona în cazul a celor peste 2.500 de angajaţi ai companiei sunt monitorizarea personalului, recomandări suplimentare de protecţie, igienizarea şi dezinfectarea tuturor spaţiilor, dar şi truse de protecţie în farmacii.

„Fluxul pacienţilor în farmacii a crescut în corelaţie directă şi cu anunţurile şi măsurile impuse de autorităţi. Suplimentar, ne aprovizionăm prin comenzi speciale de produse antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermice, atifungice şi anestezice, ca urmare a creşterii cererii”, au mai spus reprezentanţii Dona.

Grupul Dona, controlat de omul de afaceri Eugen Banciu, al treilea jucător din piaţa de retail farmaceutic, a ajuns la afaceri de 985 milioane de lei în 2018, în creştere cu 11% faţă de 2017. Anul trecut, reţeaua de farmacii s-a extins şi a ajuns la 335 de farmacii active, dintre care 27 sunt în regim de franciză, un model de business pe care grupul de farmacii a mizat încă din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO