Companii

Farinsan Giurgiu: Consumul de panificaţie creşte, dar vine din importuri

Farinsan Giurgiu: Consumul de panificaţie creşte, dar...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.09.2017, 00:07 1049

Felix Pîslaru, director general al Farinsan din Giurgiu, una dintre cele mai mari companii de morărit şi panificaţie, spune că industria locală de panificaţie nu poate fi competitivă în raport cu alte pieţe din regiune în special din cauza costurilor cu logistica şi transportul, lucru care a adus cu sine o creştere a importurilor.

„Consumul din România creşte, dar acest avans nu vine dinspre producătorii români, ci dinspre importuri. Noi am avut şi un business cu pâine congelată pe care ulterior l-am restructurat şi am observat că volumele sunt mari, dar acaparate de importurile din Europa în general. Pare un consum mare, dar nu vine din ce se produce pe plan local“, afirmă managerul, care conduce o companie cu afaceri de 64 de milioane de lei“ (14 mil. euro) anul trecut.

Anul trecut, consumul a avansat cu aproape 10% faţă de anul anterior, iar în unele luni a crescut chiar şi cu mai mult de 20%.

Conform datelor de la Eurostat, importurile de produse de panificaţie şi patiserie s-au dublat în ultimii cinci ani, ajungând anul trecut la 255 de milioane de euro. Pe de altă parte, exporturile s-au situat la 107 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO